ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 69€!
Τηλ.210-2806160

Για $1,47 εκατ. πουλήθηκαν τα πρώτα NIKE του Michael Jordan

Για $1,47 εκατ. πουλήθηκαν τα πρώτα NIKE του Michael Jordan
08-11-2021

Η συνεργασία του Michael Jordan με την Nike ήταν η αρχή για μια νέα «τάση» που την συναντάμε έως και σήμερα. Τα sneakers είναι ευρέως γνωστά παγκοσμίως. Τι συνέβη όμως με τα πρώτα pro παπούτσια αθλητικών του;

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου πουλήθηκαν για 1,47 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία που διοργανώθηκε από τον οίκο Sotheby’s Icons of Excellence & Haute Luxury στο Las Vegas. Ωστόσο περιλαμβάνει επίσης κοσμήματα, ρολόγια και συλλεκτικά αυτοκίνητα. Τεράστιο ποσό θα έλεγε κανείς αλλά καθόλου παράλογο για ένα ζευγάρι αθλητικών με τόσο μεγάλη ιστορία και όνομα.  

Το συγκεκριμένο ζευγάρι αθλητικών αφορά τα Nike Air Ships όπου ο «μεγάλος» Michael Jordan είχε επιλέξει να φοράει κατά τη διάρκεια της πρώτης του σεζόν στο ΝΒΑ, το 1984. Εκείνη ήταν και η χρονιά ορόσημο όπου η Nike ξεκίνησε την συνεργασία της με τον Michael Jordan. Σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου δημοπρασιών, ο αγοραστής ονομάζεται Νικ Φιορέλα και είναι συλλέκτης αντικειμένων υψηλής ποιότητας.

Ωστόσο τα Nike Air Ships δεν αποτελούν το ακριβότερο ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών που έχει πουληθεί ποτέ. Το πιο ακριβό ζευγάρι αθλητικών που έχει πουληθεί ποτέ είναι τα Nike Air Yeezy που δημιούργησε ο γνωστός rapper Kanye West μαζί με τον Marc Smith για την Nike. Το ζευγάρι αθλητικών πωλήθηκε για 1,8 εκατομμύρια δολάρια και ο αγοραστής τους ήταν η επενδυτική πλατφόρμα sneaker RARES.