ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΆΝΩ ΤΩΝ 49€! Ανέπαφη παράδοση με πιστωτική κάρτα ή PayPal.Τηλ.210-2806160
Πιθανές καθυστερήσεις στην παράδοση λόγω φόρτου των εταιρειών courier

Πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα ρούχα για τρέξιμο?

Πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα ρούχα για τρέξιμο?

Τα ρούχα σας θα πρέπει να είναι φτιαγμένα από ελαφρύ και διαπνέον υλικό, έτσι ώστε να βοηθούν το σώμα σε καταστάσεις έντονης εφίδρωσης. Ιδιαίτερα κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες που η εφίδρωση είναι πιο έντονη, χρειάζεστε υφάσματα που ωθούν τον ιδρώτα προς το εξωτερικό, ώστε να εξατμίζεται γρήγορα. Ακόμα και το χειμώνα όμως, η ανάγκη για τεχνικά ρούχα είναι αυξημένη, καθώς όταν τρέχουμε ανεβάζουμε θερμοκρασία και ιδρώνουμε. Προτιμήστε, λοιπόν, τεχνικά ρούχα που απομακρύνουν τον ιδρώτα και ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματος, ακόμα και όταν το θερμόμετρο δείχνει μονοψήφιο αριθμό. Μην πέσετε στην παγίδα να φοράτε πολλά ρούχα για να προστατευτείτε από το κρύο. Θα ζεσταθείτε και θα ιδρώσετε πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να αρχίσετε να αφαιρείτε ρούχα; κάτι που σίγουρα δεν είναι ευχάριστο μιας και θα σας δημιουργήσει πρόβλημα στη μεταφορά τους και το σημαντικότερο, λόγω ιδρώτα, το κρυολόγημα μπορεί να είναι κοντά! Στην ουσία, όταν ξεκινάτε τη διαδρομή σας θα πρέπει να κρυώνετε λίγο. Σε μερικά λεπτά αυτό θα αλλάξει και θα νιώθετε καλά με τη θερμοκρασία. Καλό θα ήταν να έχετε πάντα μαζί σας ένα δεύτερο μπλουζάκι για να αλλάξετε αμέσως μόλις ολοκληρώσετε την προπόνησή σας.
Ιδιαίτερη προσοχή, επίσης, θα πρέπει να δίνετε στην άνεση που σας προσφέρει ένα ρούχο. Προτιμήστε τα υφάσματα που δεν έχουν πολλές ραφές, καθώς οι ραφές μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα, στα σημεία που υπάρχει μεγαλύτερη τριβή, ειδικά όταν πρόκειται να τρέξετε μεγάλη απόσταση ή σε κάποιον αγώνα. Το ρούχο θα πρέπει να εφαρμόζει καλά και να μη νιώθετε καμία ενόχληση όταν το φοράτε. Δεν πρέπει να είναι πολύ σφικτό και να σας πιέζει, αλλά ούτε και πολύ χαλαρό ή μεγάλο. Θα πρέπει να νιώθετε άνετα με τα ρούχα που φοράτε, προκειμένου να μη σας απασχολούν το παραμικρό την ώρα που τρέχετε.
Για εσάς που δεν αποχωρίζεστε με τίποτα τη μουσική σας, το κινητό σας τηλέφωνο ή το κλειδί του αυτοκινήτου σας, θα σας φανούν χρήσιμα τα ρούχα με τσέπες, έτσι ώστε να αποθηκεύετε μικρο-αντικείμενα κατά τη διάρκεια του τρεξίματος. Προσοχή, πάρτε μαζί σας μόνο τα άκρως απαραίτητα και μην το παρακάνετε με τα αντικείμενα γιατί σύντομα θα σας ενοχλήσουν κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας.
Για τους λάτρεις του βραδινού τρεξίματος προτείνουμε ρούχα σε έντονα χρώματα και με αντανακλαστικές λεπτομέρειες, που αυξάνουν την απόσταση από την οποία είστε ορατοί. Ιδιαίτερα όσοι από εσάς προτιμάτε να τρέχετε μέσα στην πόλη, θα πρέπει να βάζετε την ασφάλεια σας σε προτεραιότητα και τα ρούχα σας μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτό!
Είναι γεγονός ότι τα ρούχα που φοράμε στο τρέξιμο πλένονται πολύ συχνά. Προκειμένου να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής τους, δώστε προσοχή στο ταμπελάκι που συνήθως καταλήγει στον κάδο αχρήστων! Ως γενικό κανόνα, φροντίστε να πλένετε τα ρούχα κατά προτίμηση στο χέρι ή σε πρόγραμμα του πλυντήριου για ευαίσθητα ρούχα. Μη χρησιμοποιείτε μαλακτικό, καθώς έτσι το ρούχο πιθανόν να χαλαρώσει και να ‘ανοίξει’.
Last but not least.. προτιμήστε ρούχα που σας αρέσουν και σας κάνουν να νιώθετε όμορφα με τον εαυτό σας. Όταν έχετε αυτοπεποίθηση και είστε σε καλή διάθεση, θα τρέξετε σίγουρα περισσότερο! Είναι απλό.. για να γίνεις runner, ντύσου και νιώσε όπως ο runner.. είναι μια καλή αρχή!