ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΆΝΩ ΤΩΝ 49€! Ανέπαφη παράδοση με πιστωτική κάρτα ή PayPal.Τηλ.210-2806160
Πιθανές καθυστερήσεις στην παράδοση λόγω φόρτου των εταιρειών courier
26-05-2017
  • FOOTBALL

Συμβουλές για σωστή επιλογή παπουτσιού στο ποδόσφαιρο

Συμβουλές για σωστή επιλογή παπουτσιού στο ποδόσφαιρο

Συμβουλές για σωστή επιλογή παπουτσιού στο ποδόσφαιρο


Για να μπορέσουμε να επιλέξουμε τα σωστά παπούτσια, πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν την επιφάνεια του γηπέδου. Ανάλογα με την επιφάνεια, τα παπούτσια χωρίζονται σε 2 βασικές κατηγορίες,
FG και TF:

FG
(Firm Ground)
Επιφάνεια με φυσικό χόρτο. Τα παπούτσια στο κάτω μέρος έχουν ψηλές τάπες για να έχει καλύτερη επαφή το πόδι στο έδαφος.
TF (Turf)Επιφάνεια με συνθετικό χόρτο (5x5): Πολλές και μικρές τάπες στο κάτω μέρος προστατεύουν το πόδι από “κόλλημα” η ¨γύρισμα¨ στην επιφάνεια του γηπέδου.


Πέρα από την επιφάνεια, ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας στην επιλογή του ποδοσφαιρικού παπουτσιού είναι η θέση μας στην ομάδα:

Επιθετικός: Παπούτσι το οποίο θα εξασφαλίζει την ταχύτητα και την πρόσφυση που χρειάζεται. Ελαφρύ για  απότομες αλλαγές κατεύθυνσης και εκρηκτική επιτάχυνση.

Μεσοί:
  Ένα παπούτσι για σωστή και ακριβής λήψη της μπάλας. Ενίσχυση στο εξωτερικό μέρος για καλύτερη  αντοχή στην τριβή και σταθερότητα.  Εξωτερικά «μαξιλάρια» για τον καλύτερο έλεγχο της μπάλας.

Αμυντικοί:
Το παπούτσι πρέπει  να παρέχει εξαιρετική επαφή με το έδαφος, τέλεια πρόσφυση, ευστάθεια και να είναι ανθεκτικά για βελτιωμένες επιδόσεις.

Τερματοφύλακας:
Ένα παπούτσι το οποίο θα προσφέρει δύναμη, ακρίβεια στα σουτ αλλά και στις πάσες. Εύκαμπτο στο εμπρός τμήμα του πέλματος για να βελτιώνει την ευελιξία, για ένα πιο φυσιολογικό, αποτελεσματικό εύρος κινήσεων.