ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΆΝΩ ΤΩΝ 49€! Ανέπαφη παράδοση με πιστωτική κάρτα ή PayPal.Τηλ.210-2806160
Πιθανές καθυστερήσεις στην παράδοση λόγω φόρτου των εταιρειών courier

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ PILATES


ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ PILATES
Η τεχνική Pilates είναι ένα σύστημα γυμναστικής το οποίο βελτιώνει τη φυσική μας κατάσταση επιμηκύνοντας και δυναμώνοντας τους μύες. Με τις ασκήσεις δουλεύουμε την ευλυγισία, την ισορροπία, την αναπνοή και την ευθυγράμμιση του κορμού, ενώ εκπαιδευόμαστε να αναγνωρίζουμε και να διορθώνουμε τυχόν λάθη που κάνουμε με την στάση του σώματός μας. Με αυτά τα χαρακτηριστικά, οι ασκήσεις του Pilates απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα ηλικιών και επιπέδων φυσικής κατάστασης, καθώς είναι χαμηλής έντασης και ήπιες για τις αρθρώσεις.


Κατά τη διάρκεια του προγράμματος επικεντρωνόμαστε στην ενίσχυση του κεντρικού κορμού και χρησιμοποιούμε τους κοιλιακούς μύες για να κατευθύνουμε διάφορες κινήσεις. Έτσι εκπαιδεύουμε το σώμα μας να διατηρεί μια δυνατή και ευέλικτη σπονδυλική στήλη στις καθημερινές μας ασχολίες. Παράλληλα, βελτιώνουμε σταδιακά τη γενική μας συναίσθηση, το νευρομυϊκό συντονισμό και τη γενική ευθυγράμμιση του σώματος. Ως αποτέλεσμα, αποτρέπουμε (αλλά και αποθεραπεύουμε) μυϊκούς τραυματισμούς χάρη στην αύξηση της δυναμικής μας κίνησης, και την βελτίωση της ευελιξίας και ισορροπίας μας.

Ο ιδρυτής του συστήματος, Joseph Pilates, τόνιζε και υπογράμμιζε στα γραπτά του τη σημασία της αναπνοής. Όταν η αναπνοή και η κυκλοφορία του αίματος δουλεύουν καλά, το σώμα είναι γεμάτο ενέργεια. Το οξυγόνο φτάνει στους μύες και αυτοί με τη σειρά τους απελευθερώνονται από την ένταση και την υπερβολική κόπωση. Συνεπώς, η τεχνική Pilates συμβάλλει στην καλλιέργεια μιας μεγαλύτερης σύνδεσης σώματος και νου.

Τα τελευταία χρόνια η αυξημένη δημοτικότητα της τεχνικής Pilates οφείλεται στην αποτελεσματικότητά της να εκγυμνάζει το σώμα, αλλά και να εκπαιδεύει τους ασκούμενους στη διατήρηση της σωστής στάσης του σώματος.


Μαρία Μπισσάρα

Instructor Pilates & Dance Pilates – Αθλητικό Κέντρο Δαΐς- Χοροδιδάσκαλος - Χορεύτρια στην επαγγελματική ομάδα Χοροακτίς