ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΆΝΩ ΤΩΝ 49€! Ανέπαφη παράδοση με πιστωτική κάρτα ή PayPal.Τηλ.210-2806160
Πιθανές καθυστερήσεις στην παράδοση λόγω φόρτου των εταιρειών courier

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο πρόγραµµα Fitness!


Η σωματική και ψυχική μας υγεία είναι σημαντικοί παράγοντες μιας ευτυχισμένης ζωής. Απαραίτητος σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια είναι η συμμετοχή σε ένα πρόγραμμα fitness.

Για να βρούμε τι είδους πρόγραμμα είναι το πιο κατάλληλο να ακολουθήσουμε, πρέπει να απαντήσουμε μερικές από τις παρακάτω ερωτήσεις:

✓ Ποιο είναι το επίπεδο της φυσικής μας κατάστασης;
✓ Τι μας αρέσει να κάνουμε;
✓ Θέλουμε να γυμναζόμαστε μόνοι ή με παρέα;
✓ Έχουμε κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο μας θέτει όρια στο τι μπορούμε να κάνουμε;

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής πρέπει να συνδυάζει αερόβια εκγύμναση (καλή για την καρδιά και τους πνεύμονες), μυϊκή ενδυνάμωση, ασκήσεις ισορροπίας, διατάσεις και ασκήσεις χαλάρωσης.

Πολύ καλά παραδείγματα αερόβιας άσκησης είναι η ποδηλασία, το κολύμπι, το βάδισμα, η πεζοπορία και ο χορός. Για τη μυϊκή μας ενδυνάμωση η συμμετοχή σε προγράμματα με βάρη ή λειτουργικής προπόνησης (functional training) είναι η πλέον κατάλληλη. Τα προγράμματα που συνδυάζουν ασκήσεις ισορροπίας, μυϊκή ενδυνάμωση, διατάσεις και χαλάρωση είναι η yoga και το pilates. Για περισσότερες πληροφορίες για το είδος της άσκησης που πρέπει να ακολουθήσετε, μπορείτε να ρωτήσετε έναν επαγγελματία γυμναστή.
Στη σημερινή εποχή είναι σημαντικό να φροντίζουμε το σώμα μας και τον ψυχικό μας κόσμο. Ευτυχώς υπάρχουν εκατοντάδες δραστηριότητες στις οποίες μπορούμε να συμμετάσχουμε και να βρούμε αυτές που μας ταιριάζουν.

Γιάννης Σκούρας
MSc in Exercise Science
Υποδιευθυντής
Αθλητικό Κέντρο Δαΐς
http://www.daiscenter.gr/